Sjokoladekoek
'n Lekker sjokoladekoek is altyd 'n treffer... In ons huis word twee op 'n slag gebak: een vir Boeta en een vir die res!
Bestandele:
Koek
- 125g sagte margarine
- 2 teelepels vanilla
- 1 ½ koppie strooisuiker (castor sugar)
- 3 groot eiers
- ½ koppie kakao
- ½ koppie warm water
- ½ koppie warm melk
- 2 koppies koekmeel
- 2 teelepels kremetart (cream of tartar)
- 1 teelepel koeksoda (bicarbonate of soda)
- ½ teelepel sout
Ganache
- 4 bar ones in klein stukkies gesny
- 30ml goue stroop
- 60ml room
- 15ml margarine
Versiering
- Kersies of
- Room geklits of
- 1 flake of
- Chocolate sprinkles
Metode:
Koek
- Voorverhit die oond tot op 190°C
- Room die botter tot sag
- Voeg die vanilla by
- Hou aan met roer terwyl jy die suiker stadig byvoeg
- Klits die eiers een op ‘n slag by
- Los die kakao op in die warm water en voeg die warm melk by. Sit eenkant en laat afkoel
- Sif die droë bestandele saam
- Voeg die droë mengsel by die eiermengsel en klits goed deur
- Voeg die kakao-mengsel by die eiermengsel en klits goed deur
- Smeer koekpan
- Gooi deeg in pan en maak seker dat daar geen borrels is nie
- Bak vir 35-40min tot gaar
Ganache
- Gooi al die bestandele in ‘n swaarbodempot
- Bring tot kookpunt
- Sodra die sjokolade gesmelt is, kan jy dit
van die hitte verwyder
- Gooi stadig oor die koek – die mengsel stol
oornag
Versiering
- Gebruik een van die boonste
voorstelle of jou eie =)
Raklewe onbekend: daar het nog nooit 'n stukkie oorgebly om te toets nie!
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking