Woensdag 25 Mei 2016

Sjokoladekoek

'n Lekker sjokoladekoek is altyd 'n treffer... In ons huis word twee op 'n slag gebak: een vir Boeta en een vir die res!

Bestandele:

Koek

  • 125g sagte margarine
  • 2 teelepels vanilla
  • 1 ½ koppie strooisuiker (castor sugar)
  • 3 groot eiers
  • ½ koppie kakao
  • ½ koppie warm water
  • ½ koppie warm melk
  • 2 koppies koekmeel
  • 2 teelepels kremetart (cream of tartar)
  • 1 teelepel koeksoda (bicarbonate of soda)
  • ½ teelepel sout


Ganache

  • 4 bar ones in klein stukkies gesny
  • 30ml goue stroop
  • 60ml room
  • 15ml margarine


Versiering

  •      Kersies of
  •      Room geklits of
  •      1 flake of
  •      Chocolate sprinkles


Metode:

Koek

  1. Voorverhit die oond tot op 190°C
  2. Room die botter tot sag
  3. Voeg die vanilla by
  4. Hou aan met roer terwyl jy die suiker stadig byvoeg
  5. Klits die eiers een op ‘n slag by
  6. Los die kakao op in die warm water en voeg die warm melk by. Sit eenkant en laat afkoel
  7. Sif die droë bestandele saam
  8. Voeg die droë mengsel by die eiermengsel en klits goed deur
  9. Voeg die kakao-mengsel by die eiermengsel en klits goed deur
  10. Smeer koekpan
  11. Gooi deeg in pan en maak seker dat daar geen borrels is nie
  12. Bak vir 35-40min tot gaar

Ganache

  1. Gooi al die bestandele in ‘n swaarbodempot
  2. Bring tot kookpunt
  3. Sodra die sjokolade gesmelt is, kan jy dit van die hitte verwyder
  4. Gooi stadig oor die koek – die mengsel stol oornag


Versiering

  •      Gebruik een van die boonste voorstelle of jou eie =)


Raklewe onbekend: daar het nog nooit 'n stukkie oorgebly om te toets nie!

Geen opmerkings nie:

Plaas 'n opmerking