4-6 mense
Bestandele:
- 2 koppies bruismeel
- 1 koppie plain yoghurt
- bondel gesnipperde spinasie
- 250g gekapte sampioene
- 5-10 kersie tamaties
- sout na smaak
- 2 knippies sweet basil
- 1 ring feta
- omtrent 15ml olie om in te braai
- tamatiesous
- Voorverhit die oond tot op 180 grade Celsius.
- Meng die bruismeel en yoghurt totdat dit 'n sagte deeg vorm.
- Meel op die hande sal voorkom dat die deeg aan jou hande vassit.
- As daar nog meel oor is in die bak, voeg nog so bietjie yoghurt by.
- as dit loperig is, voeg nog so bietjie meel by.
- Rol die deeg uit in 'n gesmeerde pan.
- Smeer 'n dun lagie tamatiesous oor die deeg en sit eenkant.
- Verhit die olie in 'n braaipan.
- Braai die sampioene totdat dit begin verkleur.
- Voeg die spinasie by en braai totdat dit gaar is.
- Gooi sout en sweet basil by.
- Voeg kersie tamaties by.
- Hou die pan net lank genoeg op die stoof sodat die tamaties warm word.
- Skep die mengsel bo-op die deeg.
- Bak in die oond vir so 30min of totdat die deeg gaar is.
- Sprinkel feta bo-oor.
Variasies:
- Voeg gaar eiergeel by.
- Sit die spinasiemengsel in 'n omelet.
- Voeg gerasperde cheddar en mozzarella kaas by in plaas van feta.
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking